Kan man holde ferie som iværksætter?

Ja, det kan man godt! Og det bør man!
Som man kunne læse i sidste uges indlæg, var jeg taget på ferie, mens Gigi passede på virksomheden. Og det er helt klart en fordel, at man er to om en forretning, så den anden kan tage over, mens man tager en lille ferie.

“Jamen har du så bare trukket stikket helt, og lavet ingenting?”
Nej, det har jeg ikke. Det tror jeg ikke på, at man kan, når man er iværksætter. Hvis man ikke tager stilling til kundehenvendelser, der løbende kommer, så risikere man, at de finder et andet sted. Derfor har jeg svaret på de mails, der kom – jeg havde sat en halv time af om morgenen, og en halv til en hel time af om eftermiddagen til at håndtere mine mails, og andre småting. Min telefon, har været mit eneste arbejdsredskab.

Og en af de ting jeg har brugt min telefon meget til, er alt den inspiration jeg har fået på min tur gennem Tyskland. Når man kommer væk fra skrivebordet og computeren, og ud i ‘det virkelige liv’ er det let at lade sig inspirere.
Jeg har set små butikker, der gik all in på deres identitet, bl.a. En lille middelalder inspireret butik, hvor skilte og prismærker var skrevet skrevet i gotisk stil, mærkaterne havde fået et slidt look, gulv og væg havde et slidt, middelalderligt udseende, med gamle murstenen og brostenslignende gulv.
En anden butik solgte musli, og var super minimalistisk indrettet, med hvide og pink farver, og deres musli blev solgt i lækre, estetiske rør.
Jeg var så fascineret af de små butikker, som havde fået deres koncept til at virke så godt! Det skabte en masse nye ideer i mit hoved, som selvfølgelig er blevet skrevet ned, så jeg ikke glemmer dem 😉

Jeg er så heldig at have en kæreste, der interessere sig for den forretning jeg driver, så han var også go’ til at komme med skæve ideer, og nogle af aftenerne, mens vi sad og spiste mad, snakkede vi udvikling af horisontalt og hvordan man kunne gribe forskellige ting an.

Og så har jeg også brugt noget af tiden på at blive klogere. Jeg er for tiden ved at læse bogen “Den nye deleøkonomi” af Jesper Bove-Nielsen, en bog der egentlig handler om, at vi skal være bedre til at dele ud af alt det vi har, som vi f.eks. Ser det med Airbnb, GoMore og Wikipedia. Han kommer med en masse interessante guldkorn og spår om fremtidens udvikling. En bog man som iværksætter kan lære rigtig meget af.

Så har jeg egentlig holdt ferie? JA! Men jeg har kigget på min mails, et par gange om dagen, jeg er på timebasis blevet inspireret, jeg har læst mig klogere, men jeg har også nydt solen, naturen, arkitekturen og kulturen i Tysklands små byer og nu er jeg hjemme, og klar til at give den gas igen!

For jeg har fået fornyet energi, og jeg har en kæmpe lyst til at komme igang igen – faktisk tror jeg, at det har været så godt for mig, at komme væk fra dagligdagens opgaver, at jeg har tænkt mig, at bede Gigi om at holde fri.
Ikke fordi jeg ikke vil have hende i virksomheden – FOR DET VIL JEG! Og det har jeg brug for! Men vi har begge været igennem en travl periode, og nogle gange har man brug for at få det hele på lidt afstand, så man kan komme tilbage med nyt overskud!

God sommer og go’ ferie til jer alle sammen 😉
– Louise / Horisontalt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *