Hjælp! Jeg er alene “hjemme”

Hvad gør man når ens partner i virksomheden tager på ferie?

 

Når man er to om at drive en ung virksomhed, så er der ikke noget mere angstprovokerende, end når den ene tager på ferie og realiteten slår dig – “Nu er det mig det hele står på”.

(Ja okay, bevares, hun er kun væk i en uge – SLAP AF!)

 

Når man giver plads i sit partnerskab

Vi har haft mere end rigeligt at lave de sidste to måneder og vi keder os absolut ikke her i sommeren. Vi overvejede om der var plads til ferie overhovedet, men valgte at prioritere overskuddet og den lille uges time-off, for at kunne fastholde den positive fremgang vi har (og er vilde med). Der skal være plads til at lade op for at have overskud og til hinanden.

Der ligger altid frygten for at man fejler som partner, som fagmand inden for sin branche og frygten for at være årsagen til at korthuset vælter. Selvom det lyder som en typisk: “overdrivelse fremmer forståelsen”-replik, så er det den følelse jeg har. Louises sidste ord i telefonen var: “Pas nu godt på vores virksomhed” og de ord har ramt hårdt! Det er vores fælles virksomhed, vi er top motiveret, det går godt, vi samarbejder helt fantastisk som et team og nu står jeg med det hele selv… jeg føler mig som en ridder i min tons tunge brynje af ansvar, for at beskytte mit slot og styre mit kongerige fra en Macbook?!

… når det kommer til stykket, er denne uge en af de “stille” uger. Jeg har nogle tilbud der skal finpudses og sendes afsted til rette vedkomne, en contentplan der skal gøres færdig, lidt grafisk arbejde, regnskab og opfølgning. Det er ikke fordi der er udsigt til at noget som helst der vælter, men frygten gemmer sig stadig! (du kan læse et af vores tidligere blogindlæg om frygt og det at være selvstændig her).

 

DERFOR er det fedt at være alene hjemme!

Helt ærligt er det ikke fedt at være alene med virksomheden. Horisontalt har jeg sammen med Louise, derfor mangler jeg Louise! vi er et team, MEN, der er også fordelene ved at være for sig selv i en uge. Jeg har fået en større forståelse af vores partnerskab, bare ved at hun er væk i en uge.

  1. Mine opkald er faldet med 90% – stilhed er i sandhed en fryd. Louise og jeg taler dagligt i telefon og gerne flere gange om dagen i forhold til opfølgning og informering om processer. Jeg kan pludselig mærke hvor meget vores samarbejdet har indflydelse på vores hverdag. Vi skal nok overveje at sætte nogle små restriktioner på hvornår en besked er en tekst besked og hvornår det kræver et opkald.
  2. Den normale arbejdsfordeling ligger nu på mig og de er tunge på én gang. Alt skal med når man er selv, fra de sociale medier til hjemmesiden, grafiske opgaver, fakturering, regnskab, opkald, opfølgning osv. Det vægter det hele!
  3. Jeg bliver mere kreativ og struktureret. Når det hele vægter sig på min skuldre, kunne det hele godt gå hen og blive kaotisk, for jeg er lidt kaotisk. I bund og grund er jeg en kombination af det gode og det dårlige ved et menneske og termen “orden”. Jeg kan være utrolig ustruktureret, kaotisk og utilregnelig i min måde at arbejde på. Men, bliver jeg presset i mængde af opgaver og tid, bliver jeg struktureret, impulsiv i min kreativitet og når meget mere! Sådan fungerer jeg bare, men det kan være det er et tegn på at jeg har brug for mere.

Gigi v/Horisontalt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *