Frygten at fejle – eller frygten for at vinde?

 

Jeg kender ikke nogen, der ikke har prøvet at finde sig selv i en situation, hvor usikkerheden er lige ved at få overtaget og ændre din beslutning.

Der er en del i mit netværk, hvis dagligdag er opbygget af systemer. De er stærkt organiserede og kontrollerede mennesker, og kan i forandringsprægede miljøer, hvor den impulsive og hurtigt reagerende styrer, gå hen og blive presset og føle det kaotisk. Selv er jeg et kaotisk og impulsivt menneske, men særligt organiseret, hvor jeg har behov for det (der går autisten op i mig – don’t mess with my stuff!).

Pointen er, at vi er forskellige person typer, vi har forskellige måder at arbejde og organiserer os på, men én ting har vi alle tilfældes – frygten for at fejle og for at vinde.

 

Når frygten lurer …

 

Når jeg står i en situation, hvor det jeg arbejder på, sigter efter, er ved at blive en realitet, er jeg spændt og begejstret, men SÅ rammer frygten.
Jeg kan godt stille mig tvivlende op for, om det reelt set er frygten for at fejle eller … om det er at vinde?

Når det kommer til stykket, er vi mennesker bygget til struktur og til at bevæge os i miljøer vi kender og kan kontrollere.

Alle mennesker kender til frygt. Som iværksætter kender de fleste frygten for at fejle, for at gå konkurs eller for at nogen skal stjæle ens ide. Den frygt kan dræbe kreativiteten kreativiteten, dræbe momentum og hæmme inspirationen. Og det på trods af, at mange mennesker godt ved, at den mest tilfredsstillende succesfornemmelse ligger lige på den anden side af en portion overvunden frygt.

 

Live it, learn it!

 

Aller helst vil jeg gerne, at mit iværksættereventyr er planlagt, forberedt, handler om at dygtiggøre mig, så jeg kan mestre situationer, der skulle komme på vejen. Men hvis alt er planlagt, så er der heller ikke plads til de tilfældigheder, der kan føre dig videre, flytte dig til hvor du er nu, til hvor du gerne vil være – DERFOR drives jeg af risikoen, frygten for at fejle og vinde, for det skal nok gå, der er ikke noget at være bange for.

 

Når jeg mærker frygten for et eller andet (ofte åndsvagt simpelt), som jeg udskyder eller prøver at springe over, så beslutter jeg mig for at gøre det alligevel. Den der følelse af ”Nårh, var det bare det..!” eller ”hold da kæft, det var sgu da ikke noget” er så lærerig og vigtig.

 

Tænk på, hvis vi accepterede, at frygten altid rejser med os, at det er en irrationel sindstilstand som kan kontrolleres. Evnen til at kontrollere og absorbere frygt kan trænes, så hvilken iværksætterfrygt vil du starte med at fortære og gøre til din medspiller?
Selv vil jeg gerne, at vi i Horisontalt nedlægger al frygt for, hvordan vi tror andre ser vores forretning og bare gør det vi er bedst til, så må man vælge til eller fra. BUM, there I said it!

 

Hvad med dig ? 🙂

 

Gigi v/Horisontalt

One thought on “Frygten at fejle – eller frygten for at vinde?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *