10 interessante facts om design. Mange af dem overraskede os meget!

10 interessante facts om design

Vi har taget 10 interessante facts om design. Mange af dem overraskede os meget!

Der er en grund til, hvorfor, vi er tosset med grafisk design! Grafisk design er omkring os hele tiden! Fra avisen, facebook annoncen, plakaten ved bussen, i butiks vinduet, hjemmesider, YOU NAME IT. Vi ser det og reagerer på det hver dag. Design er en af ​​de største påvirkninger vi møder hele tiden uden at vide er målrettet DIREKTE til os. influencer derude.

De 10 facts

Hvis vi tager et kig ind i den grafiske verden, vil vi finde mange interessante facts både for design nørden og den interesserede læser.

 1. Design af logo kommer under grafisk design, som påvirker forretning og marketing. Ved at bruge signaturfarver i deres logoer er Starbucks, Coca-Cola og UPS blevet, hvad de er i dag.
 2. Ægypterne er ofte citeret som de første logo designere. I det 13. århundrede plejede de at mærke husdyr med hieroglyffer for at markere ejerskab af deres dyr.
 3. I 1971 blev det ikoniske Nike logo designet af en elev ved navn Carolyn Davidson for kun $ 35 !! Carolyns bidrag til Nike blev ikke glemt. Tre år efter at Nike blev offentliggjort (1983), overraskede cheferne hende med en fest, hvor hun fik et antal aktier i Nike. De er tæt på $ 1 millioner værd.
 4. Helvetica blev først introduceret i det 20. århundrede og blev snart en af ​​de mest populære skrifttyper i verden. Skrifttypen blev oprettet i 1950’erne af Max Miedinger, og er opkaldt efter det latinske navn for Schweiz. Det er populært blandt designere for dets rene, dristige og moderne look.
 5. Ifølge mange grafiske designere verden over er den mest hadede skrifttype Comic Sans, nøje efterfulgt af Papyrus. Så hadede faktisk, at designer Ben Harmen besluttede at kombinere de to for at lave superfonte Tegneserie Papyrus! Nogle kan hævde, at dette er en historisk begivenhed i grafisk designverden!
 6. Den første udgave af Photoshop (Photoshop 1.0) blev udgivet i februar 1990. Det blev oprettet i 1988 af amerikanske brødre Thomas og John Knoll.
 7. Du har hørt udtrykket ‘grafisk design’ utallige gange før, men ved du, hvor det kommer fra? Bogdesigner William Addison Dwiggins udtænkte begrebet i 1922. Udtrykket blev brugt til at dække hele hans designproces.
 8. Det første vandmærke kan dateres tilbage til 1282. De var designet til at identificere og beskytte arbejde og forhindre forfalskning. Præcis som vandmærker vi ser i dag!
 9. De første eksemplarer af U.S-erklæringen om uafhængighed blev trykt anvendt skrifttypen Calson. Denne skrifttype er designet af den britiske typograf William Calson.
 10. Den første hjemmeside blev lanceret i 1991; 25 år siden! Det blev oprettet af den 60-årige britiske computerforsker Tim Berners-Lee.

  Den mangeartede brug af grafiske designs i virksomhedssektoren eller hvor som helst har givet dem succes og har gjort dem populære. Derfor er det også svært at være selvstændig grafisk designer, fordi vi er mange af os der kæmper for samme opmærksomhed. I fremtiden vil man se flere grafisk designere og flere vil starte selvstændigt op. Desværre, vil de fleste dreje nøglen om inden for få år. MEN, pyt siger vi, det skal ikke slå os ud eller vores konkurrenter, vi må lære med tiden og arbejde med vores service, ydelse og kundehåndtering.

  Håber det var en fornøjelse at læse med for denne gang.

  Gigi/Horisontalt

 

Kilde: 14 facts om design

Kilde: 10 historiske facts om design

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *